В Перник гостува изложба, представяща истории на жени, преживели насилие

Изложбата „Пробуждане между редовете“ ще гостува в Перник от 1 до 10 декември, съобщават от фондация „Пулс“.

Тя представя картини на двадесет и трима български артисти с техния визуален прочит на истории, написани от #ЖенитеSurvivors - първата по рода си българска общност, създадена от жени, успели да се освободят от емоционално или физическо насилие. В края на миналата година, с подкрепата на Британското посолство в България, участничките са преминали професионален курс по творческо писане, след което са сътворили 30 разказа на тема „Пробуждането“. Те са редактирани от писателите Уил Бъкингам и Хана Стивънс в английските си версии, а на български - от Надежда Радулова и Силвия Иванова.

Проектът „Пробуждане между редовете“ е на фондация Emprove. Изложбата, която гостува в Перник, вече е представяна в Национална галерия „Квадрат 500“ и други български градове. В проекта участват илюстратори, мултидисциплинарни творци и стрийт артисти. Всеки от тях интерпретира една или повече истории на жените, преживели насилие.  

Инициативата е част от #ИзкуствотоПробужда - поредица от арт проекти на Emprove.

Изложбата „Пробуждане между редовете“ се организира с подкрепата на общинската и областна администрации в Перник. Официалното ѝ откриване ще се състои в сградата на Минната дирекция.

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини