Академия за стартиращи предприемачи - BASE, започна в Перник

Академия за стартиращи предприемачи - BASE, започна в Перник. В тринайсетседмичното обучение, което ще продължи до февруари следващата година, са заявили участие над 40 предприемачи от града и региона. Инициативата се организира от Съвета на жените в бизнеса (СЖБ) в България с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Най-добрите бизнес проекти, които ще подготвят курсистите в хода на обучението, ще получат финансиране.

Академията откри президентът на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър. Тя заяви, че програмата е създадена в САЩ и има над 60-годинишна история. BASE е адаптирана към българските региони от СЖБ и Асоциацията на българските лидери и предприемачи. Шилър определи инициативата като работеща и даваща шанс на предприемаческите идеи да бъдат успешно развити. Самата тя е била доброволец, ментор и член на жури в подобна програма.

Поздрав към участниците в академията отправи и областният управител на Перник Людмил Веселинов. Той изрази удовлетворението си от това, че събитието е в зала „Тържествена“ на Минната дирекция, предоставена за проявата от Областната администрация. „Нека архитектурата на тази сграда вдъхновява вашите мечти и идеи, за да може оттук нататък да се зароди творческата мисъл за новия бизнес, който можете да постигнете. Смятам, че тази мечта ще бъде сбъдната в най-скоро време с подкрепата на фондация „Америка за България“, заяви Веселинов.

Академията започна своята работа с първата си лекция на тема „Предприемачеството. Какво е това?“, представена от Лидия Шулева, бивш вицепремиер, министър на икономиката и министър на труда и социалната политика, както и бивш член на Европейския и българския парламент.

Вече четвърта година проектът BASE се осъществява в 20 различни региона на България. Той дава възможност на предприемачи да преминат безплатна обучителна програма и да се срещнат с лидери и мениджъри на най-успешните бизнес проекти у нас. Участниците, преминали през програмата, имат възможност да създадат проект на своя идея или бизнес, с които да участват във финалния етап за най-добър бизнес план пред компетентно жури. Основната цел на обучението е да подпомогне и мотивира хората от Перник и региона за стартиране и развитие на предприемаческите им инициативи.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини