Първата сесия на новоизбрания Общински съвет в Перник ще се състои утре в зала „Тържествена“ на Минната дирекция

Първата сесия на новоизбрания Общински съвет в Перник ще се състои утре в зала „Тържествена“ на Минната дирекция, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. На церемонията ще встъпят в длъжност кметът на общината Станислав Владимиров и кметовете на населените места.  

Дневният ред на сесията включва връчване на удостоверенията на новоизбраните общински съветници и кметове, полагане на клетва и избор на председател на Общинския съвет за мандат 2023 - 2027 година.

За кмет на община Перник на първия тур на изборите на 29 октомври жителите избраха Станислав Владимиров от местната коалиция „Движение за просперитет на Перник“, който застава начело на администрацията за втори мандат.

В Общинския съвет в Перник места печелят девет партии и коалиции. ПП „ВМРО - Българско национално движение“ ще участва с четирима свои съветници, ПП ГЕРБ - с деветима, а коалиция „Левицата!" - с един. ПП „Бъдеще за родината“ ще се представлява от седем общински съветници, ПП „ОБТ (Български лейбъристи)" - от двама, ПП „Възраждане“ - от един, коалицията „Продължаваме промяната - Демократична България“ - от двама. Местната коалиция „Движение за просперитет на Перник“ ще има десет представители в новия местен законодателен орган, а коалиция „БСП за България“ (ПП „Български гласъ“, ПП „Мир“) - един.

Броят на общинските съветници в Перник е 37.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини