Девет политически формации влизат в новия ОбС на Перник

Девет политически формации влизат в новоизбрания ОбС в Перник. Две от тях – местната коалиция „Движение за просперитет на Перник“, която издигна кмета Станислав Владимиров и ПП ГЕРБ, която го подкрепи, печелят съответно десет и девет от общо 37-те мандати и така формират мнозинство от 50% плюс 1 гласа.

За първи път от началото на демократичните промени „БСП за България“ печели само един мандат в Перник. Много нисък е резултатът и на коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“, която вкарва една двама съветника.

Седем от останалите мандати отиват при местната коалиция „Бъдеще за Родината“, четири печели „ВМРО- БНД“, два мандата получават „ОБТ. Български лейбъристи“ и по един мандат „Левицата“ и „Възраждане“. Сред съветниците има както познати имена, така и нови лица, които никога не са се занимавали с политика. В новия ОбС влизат и трима от кандидат- кметовете- Кирил Леонов от „БСП за България“, Радослав Червенков от „Възраждане“ и Георги Недев – от „Продължаваме промяната- Демократична България“. Пренареждане заради преференциите има в пет от партийните листи. 35 964 са бюлетините пуснати за общински съветници в Перник. Недействителните са 4628.

 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини