Театралният състав на Стара Загора ще представи в Радомир комедийната постановка "Пижама за шестима"

Театралният състав на Стара Загора ще представи в Радомир комедийната постановка "Пижама за шестима" на Марк Камолети. Това информираха от Народно читалище "Напредък 1895 г.".

Сценичният вариант на представлението е дело на проф. Атанас Атанасов. Преводът от френски е на проф. Андрей Аврамов. Създателите на театрализирания вариант на пиесата я определят като динамична, ярка, запленяваща и заразяваща с настроение.

"Нищо в "любовните триъгълници" не е такова, каквото изглежда. В реалния живот това не винаги е толкова забавно. В театъра е по-различно, особено ако пиесата е френска и неин автор е Марк Камолети. Всеизвестният и в много случаи банален житейски "триъгълник" за този драматург е само повод да развихри своето въображение. Хуморът, бликащ във всяка сцена, ни въвлича в лабиринт от авантюристични клопки. В началото сме само зрители, но неусетно ставаме и съучастници в интригуващото действие, защото или в своето въображение, или от житейски опит сме се докосвали до острите ръбове на някакъв триъгълник. На финала героите обличат своите пижами и уморени заспиват в "кочината" и "обора"... Искрено вярвам, че с пижами или без, след спектакъла зрителите ще спят усмихнати дни наред", казва режисьорът на пиесата.

В актьорския състав на "Пижама за шестима" влизат Иван Калошев, Светла Тодорова, Илчо Димитров, Илина Илиева, Мария Пенчева, Диана Найденова и Димитър Митев.

Представлението ще се играе на сцената в Радомир на 21 ноември от 18:00 ч.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини