Станислав Владимиров е избран за нов мандат за кмет на община Перник, показват резултатите при 100% обработени протоколи

Кандидатът на местна коалиция (МК) „Движение за просперитет на Перник“ (ДПП) Станислав Владимиров печели изборите за кмет на община Перник. Това показват данните на Централната избирателна комисия при 100 процента обработени протоколи към 13:00 часа. Владимиров печели доверието на гражданите за втори път, след като бе избран през 2019 година за кмет на общината от БСП. През февруари т.г. той напусна партията, а по-късно създаде и МК „ДПП“.

На сегашните избори за Владимиров са гласували близо 80 на сто от имащите право на глас. След него е кандидатът на политическа партия (ПП) „Български съюз за директна демокрация“ Станислав Стойнев с 6,56 процента или 2359 души. На трето място в изборната надпревара е Радослав Червенков от „Възраждане“ с 3,34 процента.  

МК „ДПП“ ще има голямо мнозинство в Общинския съвет. За нея са гласували 24,81 процента. След това са ГЕРБ с близо 24 на сто, ПП „Бъдеще за родината“ с 16,45 процента, ПП ВМРО - Българско национално движение с 9,96 процента, ОБТ „Български лейбъристи“ - 4,95 процента, коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ с 4,21 процента. Останалите формации са под бариерата от четири процента.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини