Десетки ученици се включиха в творческата инициатива „С Перник в сърцето“

Изображение 1 от 4

    Десетки ученици се включиха в творческата инициатива „С Перник в сърцето“ посветена на Деня на града и 120-та годишнина от първото честване на празника на Св. „Иван Рилски“ в Перник. Събитието, организирано от община Перник включваше пленер- конкурс „Перник, дух и колорит“, музикална драматизация „Кракра“ на XIII ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, музикалната продукция „Гласът на Пето“ на V СУ „П. Р. Славейков“ и презентация на победителите от литературния конкурс „Струма разказва“ през 2022 г.
    19 бяха младите таланти на възраст от 10 до 18 години, които участваха в първия ученически пленер „Перник, дух и колорит“. Учениците имаха на разположение един час, за да нарисуват своите картини. Журито, съставено от художниците Валентин Топалов, Елена Темелкова и Снежана Велинова оцени всички произведения и излъчи победител във всяка една от трите възрастови категории. При учениците от 10 до 12 години наградата бе връчена на Оля Неделчева ученик в XI ОУ „Елин Пелин“. Победител в категория 13-15 години стана Божения Николова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, а единадесетокласникът от ПГТС „Арх. Йордан Миланов“ Стефан Стоянов спечели наградата в категория 16-18 години.
    Заслужени аплодисменти получиха и победителите в литературния конкурс „Струма разказва“ `22, които представиха пред перничани своите произведения. На сцената на площад „Кракра“ бе обявено, че второто издание на конкурса, посветено на тазгодишния празник на Перник е събрало 50 произведения. Победителите в него ще бъдат обявени на церемонията по връчването на наградите за принос за 2023 г.
    Учениците на XIII ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и V СУ „П. Р. Славейков“ пък показаха на сцената своя безспорен талант. Драматизацията по поемата на П.Р.Славейков „Кракра Пернишки“ бе представена емоционално от малките таланти на XIII ОУ, заедно с танцьорите от „Асти Денс“, а певците на г-жа Богословова от V СУ обраха овациите на публиката.
    Всички участници в събитието получиха грамоти за участие от директора на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Перник д-р Татяна Вангелова

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини