Общинският съвет в Перник ще гласува утре предложението спасителите на 12-годишния Сашко да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин“

Спасителите на 12-годишния Александър Александров от Перник, който миналата година се изгуби, да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на Перник“. Това предложение ще бъде гласувано утре на тържествена сесия по повод Деня на града, става известно от сайта на Общинския съвет (ОбС).

Припомняме, че двамата доброволци Веселин Георгиев и Милко Михалков бяха първите, които откриха 12-годишното момче. Детето, което е с аутизъм и се изгуби в планината Голо бърдо, беше намерено на 19 ноември м.г. след девет дневна акция.  

В момента Георгиев и Михалков са част от звено „Аварийно-спасителни дейности и превенции“ към предприятие „Общинско обслужване“. Двамата имат фирма за екстремни спортове и осъществяват обучение по делта и парапланеризъм.  

„Активността и отдадеността на стотиците доброволци и конкретно на Веселин Георгиев и Милко Михалков показаха възможно най-добрата страна и станаха заразителен пример за следване и подражение, утвърждавайки и популяризирайки положителния имидж на нашия град“, се казва във внесеното в ОбС предложение за удостояването им с почетното звание.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини