Честит празник, Перник!

Богата празнична програма очаква перничани и гостите на града ни по повод Деня на града и 120-та годишнина от обявяването на св. Иван Рилски за покровител на Перник и честването на първия празник на светеца от пернишките миньори. По случай празника рок легендите от групите „Сигнал“ и „Конкурент“ ще бъдат част от празничния концерт, който ще започне в 18:30 ч. на пл. „Кракра“. група „Остава“ и Стенли пък ще изпълнят най-обичаните си песни пред перничани в петък и събота, а концертите им ще започнат в 19:00 ч. отново на централния градски площад.
Тържествата ще продължат през целия утрешен ден. Празникът ще започне в 9:00 ч. с литургия в храм „Св. Иван Рилски“. В 10:00 ч. ще бъде открита тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъде обявен и почетният гражданин на Перник за 2023 г. Официалното откриване на празника ще започне в 11:00 ч. със слова на зам.-кмета на община Перник, областния управител и председателя на общинския съвет, връчване на годишните награди „За принос“ и фолклорен концерт на ансамбъл „Граово“.
През тази година партньор на община Перник и Фондация „Култура Перник“ в организирането на празниците по повод деня на град Перник е „ВИП Атракцион“ ЕООД, които също ще предложат на перничани богата програма на тренировъчното игрище под стадион „Миньор“ /Конното/. В 20:30 ч. на 19.10 техен гост ще бъде актьорът Краси Радков. В петък от 19:30 на сцената ще излезе Балан, а в събота и неделя, съответно от 20:00 ч. и 19:00 ч. перничани ще се забавляват с Дара и Криско.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини