Изчезнал 83-годишен мъж от Брезнишко е открит жив след безпрецедентна акция, съобщиха от полицията в Перник

Изчезнал 83-годишен мъж от Брезнишко е открит жив след безпрецедентна акция, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Перник.

В издирването се е включил екип от 50 души, състоящ се от представители на полицията, пожарната и други формирования.

Сигнал за изчезването на мъжа от село Брезнишки извор е подаден на 3 октомври, около 20:00 часа. Близки на възрастния човек казали, че около 9:30 ч. същия ден той излязъл на разходка и не се прибрал. Мъжът бил с лека форма на деменция, подвижен и без мобилен телефон. Още същата вечер служители от Районно управление - Брезник сформирали екипи, които предприели първоначални действия по издирването му. В Областната дирекция на МВР – Перник бил създаден и Оперативен щаб. В него били включени служители от различни подразделения, както и такъв за връзка с доброволни формирования. Освен сили от ОДМВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, в издирването били включени служители от Аварийно-спасителното звено при Община Перник, представители на Държавното горско стопанство, членове на местната организация на Ловно-рибарския съюз, Планинската спасителна служба и доброволци.

Уведомени били съседните областни дирекции на МВР, както и Гранично полицейско управление - Трън, при Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Драгоман. Били изготвени оперативни карти на целия район с цел улесняване на работата и отбелязване на всяко едно претърсено място. Извършен бил цялостен обход на селото, както и на прилежащите му райони. Претърсени били всички къщи, в това число и изоставени, а също бараки и заслони. Периметърът на издирвателната акция бил разширен към съседните села и труднодостъпни местности. В целия район на обходите били установени всички налични камери за видеонаблюдение, които били прегледани своевременно.

Органите на реда осъществили множество разговори с хората от село Брезнишки извор и съседните населени места, които биха дали информация за мъжа. В работата били включени пет специално обучени кучета, дронове и термокамери. Районът бил облитан неколкократно с делтапланер. Усилията се увенчали с успех и вчера, около 10:00 ч. сутринта мъжът е открит от полицейски служители на РУ - Брезник в гориста местност на около километър от с. Брезнишки извор.

Ръководството на ОДМВР - Перник изказва огромна благодарност на всички, които са се включили в намирането на възрастния мъж.   

Миналата година в Перник беше осъществена акция по намирането на дванайсетгодишния Александър. Повече от седмица институции и доброволци издирваха детето. То беше намерено на 19 ноември край Радомир. Момчето изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо. В  акцията по издирването му се включиха служители на МВР, планински спасители и над 9000 доброволци. Освен жители на областта, в доброволните формирования имаше хора и от други райони на страната.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини