Установиха самоличността на момичетата от Русе, заснети да дишат райски газ във видеоклип

Установена е самоличността на осемте момичета от Русе, заснети на видеоклипа, в който дишат райски газ от балони. Те са на възраст от 15 до 17 години и са от различни русенски училища, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Момичетата са купили един флакон диазотен оксид за 50 лв. от непълнолетно лице на 17 години, с което са се свързали чрез личните си профили в една от социалните мрежи. От него и от още двама пълнолетни са иззети 114 флакона с райски газ и 360 патрона за пълнене. От един флакон обичайно се зареждат с райски газ 80 балона, които се продават на дребно, уточняват от прокуратурата.

Те ще бъдат предадени на РЗИ. Инспекторите вече са съставили на един разпространител акт за административно нарушение. На непълнолетното лице, което е препродало райския газ на осемте непълнолетни деца, съгласно Закона за здравето, не може да бъде търсена отговорност. С всички непълнолетни ще работят от отдел "Закрила на детето" и социалните служби.

Продажбата на иззетите от трите лица флакони с райски газ и патроните е осъществена от тях като физически лица, а не по Закона за счетоводството. Това не дава възможност да бъде образувано разследване за извършени данъчни престъпления, обясняват от прокуратурата, но препоръчват на Агенцията по приходите да извърши проверка.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини