Търсачката на Google вече открива граматически грешки в заявките

Google постоянно подобрява своята търсачка с нови полезни функции. Последното нововъведение е функцията за търсене на граматически грешки в потребителски заявки, която може да бъде полезно в определени ситуации.

Става въпрос за функцията Grammar Check, която позволява на потребителя бързо да провери доколко дадена фраза е граматически коректна. За да я използва, потребителят трябва да въведе заявка за търсене и да добави фразата „проверка на граматиката“ към нея.

Търсещата машина на Google анализира заявката и ако открие грешки, подчертава съответните места в нея. На този етап програмата за проверка на граматиката работи само със заявки на английски език, уточнява The Verge.

Любопитно е, че страницата за поддръжка на функцията за проверка на граматиката в заявките за търсене е публикувана в интернет преди няколко седмици. Говорителят на Google Колет Гарсия, потвърди, че компанията е пуснала Check Grammar в края на юни.

„Можете да получите проверка на граматиката, ако включите [функцията] „проверка на граматиката“ в заявката си за търсене или ако търсачката разбере, че е необходима проверка на граматиката“, се казва на страницата за поддръжка на новата функция.

Ако бъдат открити грешки, услугата на Google ще каже на потребителя как да ги коригира. В основата на новата функция е невронна мрежа, така че резултатът от проверката за граматически грешки може невинаги да е правилен, особено при въвеждане на сложни изречения.

Източник: technews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини