Около 3,4 милиона души в Германия никога не са използвали интернет, у нас - 13% от населението

Около 3,4 милиона души в Германия на възраст между 16 и 74 години живеят офлайн, предаде ДПА, като се позова на статистика, публикувана днес.

Това означава, че около 6% от населението никога не е било онлайн, показват данни на Федералната статистическа служба, отнасящи се за 2022 г. 

Една шеста от хората на възраст между 65 и 74 години никога не е използвала интернет, сочи проучването. Същото се отнася за 5% от хората между 45 и 64 години и за 2% от тези под 45-годишна възраст.

Данните показват, че Германия е близо до средното ниво за Европа, като делът на хората в ЕС, които никога не са били онлайн, е 7%, съобщава службата, цитирайки данни на Евростат.

Въпреки това има значителни разлики между страните в ЕС. В държавите на Скандинавския полуостров, Люксембург, Нидерландия, Белгия и Ирландия по-малко от 4% от хората между 16 и 74 години не са ползвали интернет. В Гърция и Португалия обаче делът им е около 14% за същата възрастова група. В Хърватия и България резултатите са подобни, където 13% от населението живее офлайн.

Една трета от световното население, или около 34%, не е имала достъп до интернет през миналата година, сочат данни на Международния съюз по далекосъобщения към ООН. Това се равнява на около 2,7 милиарда души, уточни Федералната статистическа служба.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини