Затвор до гроб за убит абитуриент. Преглед на националния печат

„Дума": Дянков - главен готвач в пицария "Ало-о-о - Ало-о-о!"
Финансовият министър Симеон Дянков се превърна в главен готвач на пицария "Ало-о-о - Ало-о-о!" Това бе предизвикателството на ПГКБ към мнозинството и Дянков заради липсата на дебат по бюджета за 2010 г. "Как иначе да ги предизвикаме, като отношението на Дянков към финансовата рамка е като към пица", поясни идеята Димитър Горов. "Идете в тази пицария, може да ви предложат нещо постно", обърна се той към журналистите.

„Новинар": Русия очаква проблеми с България около "Бургас- Александруполис"
Може да се появят проблеми в работата с правителството на България по проекта за нефтопровода „Бургас-Александруполис". Това е заявил руският енергиен министър Сергей Шматко в държавната Дума на Русия, отговаряйки на въпрос относно развитието на големите енергийни проекти в България, предаде РБК. Причината за изявлението на Шматко са допълнителните екологични изисквания, поставени от българското правителство, както и заявената позиция, че проектът не бил изгоден от икономическа гледна точка.

„24 Часа": Дон Цеци тайно на гости в прокуратурата
"Г-н Кънчев, защо изкарахте нощта в ареста?" "Сега ще видим!", отговаря бившият депутат, докато двама полицаи го вкарват в служебния коридор на прокуратурата с белезници на ръцете.
Единствено "24 часа" документира вчера обедното посещение в Съдебната палата на Цветелин Кънчев, който бе доведен с качулка на главата, за да не бие на очи. Той бе задържан във вторник вечерта малко след като говори с "24 часа" за ареста на ромския бос Христо Върбанов-Папата по сигнал на бившия шеф на Гражданска защита Никола Николов.

„Стандарт": Затвор до гроб за убит абитуриент
На затвор до гроб бе осъден касапинът Николай Арабаджиев. 19-годишният младеж уби и след това разчлени съученика си Атанас Атанасов на 23 май 2008 година, ден преди абитуриентския им бал. Разрязаният труп бе открит дни по-късно в кофа за боклук в столичния кв. "Западен парк".
Точно в 14 часа вчера съдът се събра, за да реши какво ще е наказанието за зверското престъпление. Убиецът Николай Арабаджиев сам очакваше да чуе тежкото наказание. В залата не дойдоха нито майка му, нито баща му. 10 минути бяха необходими на магистратите, за да прочетат в залата най-тежкото наказание, което се прилага у нас - доживотен затвор при строг режим.

„Стандарт": 20 г. решетки за Полфрийман
Следващите 20 години ще прекара зад решетките австралиецът Джок Полфрийман. Той бе осъден за убийството на сина на зам.-шефа на Агенцията за закрила на детето Христо Монов - Андрей. Чужденецът бе признат за виновен и за опита за убийство на Антоан Захариев. Полфрийман ще лежи при първоначален строг режим. Синът на известния психолог Христо Монов бе намушкан с нож в края на декември 2008 г. в центъра на София. Австралиецът ще трябва да плати 400 000 лева кръвнина на семейството на убитото момче и 50 000 лева на пострадалия Захариев. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд. "Невинен съм, моето задържане бе лов на вещици", каза пред магистратите Полфриймън, преди да чуе присъдата си.

„Новинар": Коледа - на 25 декември или на 7 януари?
В църковните среди отново се разрази спорът кога да празнуваме Коледа - на 25 декември или на 7 януари, както е било по стар стил. Причината въпросът да бъде повдигнат отново е искане, внесено в деловодството на Светия синод от група вярващи от храма в кв. Челопечене и техния отец Марий Димитров, които искат връщането на стария Юлиански календар. Това означава, че Коледа трябва да се празнува на 7 януари, когато ние празнуваме Йордановден.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини