Над 250 души са задържани в акцията срещу наркоразпространението

При течащата полицейска операция срещу производството и разпространението на наркотици на територията на цяла България досега са задържани 252 души и са образувани 220 бързи и досъдебни производства. Това обяви като резултати досега от акцията главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Операцията беше обявена от вътрешното ведомство в сряда (7 декември) сутринта.

Уточни, че полицаите са проверили стотици адреси, в които се извършват процесуално-следствени действия. Установени са 10 лаборатории и оранжерии за производство на наркотични вещества. Полицейската операция продължавала, така че ще има допълнителни данни по темата.

По отношение на операцията, която беше проведена тази сутрин от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), в която се разследва група за трафик на нелегални мигранти, главният секретар на МВР посочи, че работата по тази група е продължила повече от 6 месеца. По думите му са задържани 10 криминално проявени лица. На 11 адреса били извършени процесуално-следствени действия. В работата по тази група МВР е използвало и помощта на "Европол". За подробности около акцията препрати към прокуратурата.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини