Методи Андреев пред Фрог: Проф. Габровски, сбъркахте! Аз също сбърках, като приех да съм депутат от ГЕРБ

В интервю за Фрог Методи Андреев коментира информацията, че заместникът на руския патриарх Антоний и руската посланичка Елеонора Митрофанова са гостували във вторник вечерта на Симеон Сакскобургготски. Той припомня премиерските му години и изторическата връзка на рода с руските династии. "Нищо не се е променило", казва депутатът. Ние сме малка страна с огромна корупция, коментира той и отказа за присъединяването на страната ни към Шенген..

"Отказът да не бъдем приети в Шенген е голям коз в ръцете на антинатовските и антиевропейски сили в България. Сега започват да ни приказват- ето виждате ли, нас ни третират като втора ръка хора, решават си техните вътрешнополитически проблеми на наш гръб. Да, най-вероятно и такъв момент е възможно да има. Но истината е, че всеки ден доказваме, че не сме за Шенген". Цялото интервю - тук, следват три от най-злободневните въпроси:

Горещата тема от два дни е дали Борисов се е срещал с президента Румен Радев. Защо ПП повдигна тази тема? 

Борисов излезе афектиран да обяснява, че това не е вярно. Радев също се изказа твърде рязко за момчетата от ПП.  Не зная дали са се срещали. Но за слепите и глухите е ясно, че между президентството и Банкянските сараи има завидна координация. Най-вероятно между двамата има посредници. Малко вероятно е те да са се виждали пряко. Посредниците могат да свършат тази работа, важен е резултатът.  

Борисов и Радев имат един враг - ПП. Тези момчета влязоха с бутонките в доста деликатни сфери на българското задкулисие. Те имаха смелостта да говорят и да създадат условия за откъсване на страната от руската енергийна зависимост. А това е удар срещу прокремълските  настроения около президента. Що се отнася до Борисов - за неговото управление излязоха нелицеприятни истини - за строежа на АМ “Хемус”, за ББР и т. н. Неволята направи съюзници двамата противници Борисов и Радев. Както се казва врагът на моя враг е моя приятел. Ние не трябва да се учудваме, че има координация по отношение на действията на Борисов и президента. 

Смятате ли, че номинирания от ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски ще успее да състави действащ кабинет?

Това е един изключително интелигентен и добър човек. Оставете, че е професор. Той е лекар с фамилна история в неврохирургията. Но си мисля, че този ход на Борисов никак не е лош. На България и трябва неврохирург. След него анестезиолог, после реаниматор и накрая патолог, както е тръгнала работата. Разбирам какви цели преследва ГЕРБ. Те винаги са търсили хора личности, смокинови листа, с които да прикрият герберските срамотии. Не мога да разбера защо проф. Габровски се съгласи да направи тази рискована за неговия авторитет игра. Защото, ако бе сигурен, че ще е министър-председател - добре. Вероятно се чувства подготвен за този пост. Но той много добре знае, че няма да е премиер. Защо той не казва кой го номинира? Представете си мен като строителен инженер да ме направят шеф на клиниката по неврохирургия. 

Имате ли обяснение защо Борисов прилага таза тактика?

ГЕРБ показва комплекса към интелигентните хора. Борисов не знае езици, няма образованието на проф. Габровски. Характерния комплекс на неукия човек, но това не решава проблема. Само мога да кажа: Професор Габровски, тук сбъркахте. И ви го казва човек, който също сбърка. Аз също сбърках, когато приех да стана депутат от гражданската квота на ГЕРБ.  Но поне бях изкушен. Г- н професор, имате амбиция, но вие няма да станете министър-председател. Вероятно разковничето той да се съгласи да бъде номиниран за премиер се крие в онази информация, която започна да се появява за неговите бизнес забежки. Смятам, че това е по-скоро ангажимент за ангажимента. Някой е направил жест към него и сега го връща. Бил съм свидетел на подобни отношения. Иначе не  мога да си представя, че този интелигентен  човек би станал кандидат за премиер, след срамните разкрития за корупционната вакханалия, която е царувала по времето на управлението на ГЕРБ. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини