МВР: 56 души са задържани до момента в рамките на акцията срещу дрогата

56 души са задържани в рамките на спецакцията срещу наркоразпространението, която започна тази нощ в цялата страна по заповед на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Работата на органите на реда продължава.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че проверките ще продължат докато не спадне рязко нивото на наркоразпространение у нас.

"Правим много ясен и категоричен знак към лицата, занимаващи се с тази дейност, че държавата няма да търпи това. Отдавна не сме имали толкова голяма акция. Удовлетворително е, че по места тя тече много добре във взаимодействие с прокуратурата. Вярвам, че и в други сфери може да има такова взаимодействие", каза Демерджиев.

В спецоперацията участват над 3000 служители на полицията, жандармерията и Гранична полиция. Над 150 обекта се проверяват като към момента са установени притежание, разпространение на дрога и управление под въздействието на наркотици.

Прокуратурата ще работи приоритетно по случаите, установени от МВР в рамките на специализираната операция срещу наркоразпространението, която се провежда в цялата страна. Това заяви на брифинг в Съдебната палата главният прокурор Иван Гешев.

Той допълни, че от месеци обвинението извършва проверки за наркоразпространение, особено около училищата, както и за шофиране след употреба на дрога. През последните месец-два, освен тази организация, е създадена и координация по места с МВР за постигане на реални резултати по противодействието на разпространението на наркотични вещества.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини