Toyota и Subaru правят и кабриолет

Още през април миналата година Toyota и Subaru потвърдиха, че планират да направят съвместно нов спортен, но достъпен автомобил. 

Досега през цялото време се говореше за вариант Coupe, което дори бе показано от Toyota по-рано под формата на концептуалния FT-86. Според най-новите материали в медиите обаче Toyota и Subaru ще представят и открита версия. 

Представител на Toyota е разкрил, че действително може да бъде пуснат открит модел, ако има достатъчно търсене. Той допълва, че не е избрано все още име за модела, въпреки че според някои слухове може да бъде възродено името Celica. 

Базовите модели при всички положения ще бъдат със задвижване на задните колела и ще имат мощност от около 220 к.с. За тях ще отговаря 2-литров атмосферен боксеров двигател. И въпреки че не са разкрити официални данни по въпроса, но се очаква и флагман със задвижване на четирите колела, турбо двигател и мощност от 300 к.с. Шестстепенната ръчна трансмисия ще бъде стандартна, но се очаква да има и автоматик. 

И ако стандартният вариант на Toyota е планиран за продажби следващата година, то кабриолетът, ако му бъде дадена зелена светлина, би трябвало да се появи година по-късно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини