Тематичен парк на Ferrari в Абу Даби

Предстои откриване през 2010 година

Вероятно в Абу Даби им е омръзнало винаги съседите им от Дубай да обират лаврите за какви ли не неща и да бъдат най-популярната дестинация в рамките на Обединените арабски емирства. Това обаче може да се промени след страхотната писта за формула 1, както и покрай откриването на тематичния парк на Ferrari през 2010 година. 

Наречен “Ferrari World Abu Dhabi”, новото място за почивка ще бъде първият в света тематичен парк на Ferrari и най-голямата атракция по рода си. 

Тематичният парк ще има уникален червен покрив, за който се говори, че е вдъхновен от двойните извивки на профила на каросерията на Ferrari GT, обща площ от 200 000 кв. М, както и най-голямото лого на Ferrari, правено някога. 

Ще има серия атракции, включително и скоростни влакчета за деца от всякакви възрасти. Налице ще бъде и най-бързият ролъркоустър в света, който ще вдига скорости от порядъка на 250 км/ч. Друго влакче пък ще изстрелва пътниците през покрива до височина от около 63 метра, за да могат да изпитат натоварванията в болидите от формула 1. 

Мястото се намира на остров Яс, североизточно от основната част на Абу Даби. Това е на 10-на минути от международното летище на Абу Даби и на 50 минути от пистата.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини