Нинова обяви четири акцента за приоритетите пред България

Институциите трябва да дадат отговор можем ли да се справим с кризите . Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ "БСП за България". Нинова смята, че това е възможно, но ако институциите поемат отговорност,.

Благосъстоянието на народа, финансова стабилност, безкомпромисна борба с корупцията и гарантиран мир за хората са приоритетите на левите. Корнелия Нинова изброи и конкретни задачи, които си поставят левите още от предизборната кампания - от въвеждането на две тарифи за ток, таван на цените на тока, газа и водата, без данък за младите при първа работа, безплатни учебници и един учебник по предмет, както и цялостна реформа в образователната програма, до цялостен социален пакет за уязвимите. Държавата трябва да продължи да бъде партньор за българските фирми, настоя още лидерът на БСП.

Тези мерки се приемали и от други формации.

Левите ще се борят с корупцията и задкулисието. Корупцията е голямо зло за България, по думите й. БСП внасят промени в НК и НПК, касаящи пияните и дрогираните шофьори - отнемане на шофьорска книжка и колата завинаги и без условни присъди.

БСП остава против даването на оръжия за Украйна, тъй като това било въвличане на страната ни във войната. Решението е в дипломацията, преговори и мир, заяви Нинова. Българските социалисти ще гласуват против и ново закупуване на изтребители в момента, каквото предложение внася днес служебното правителство.

Тя е притеснена от бързото и агресивно членство на страната ни в Еврозоната. Първо левите искат да чуят анализа на БНБ.

БСП иска Народното събрание да излезе с декларация срещу езика на омразата в РСМ.

Финансово стабилна и социална държава е възможна държава, смята Нинова.

На първото си заседание днес депутатите трябва да изберат председател на парламента. Именно изборът на председател е първият тест за новите народни избраници могат ли да излъчат мнозинство, около което да се сформира правителство. Четирима са номинираните за най-високия пост в държавата - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев - от "Продължаваме Промяната", Кристиан Вигенин - от "БСП за България" и Петър Петров - от "Възраждане".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини