Първа копка за строежа на новия корпус със закрит плувен басейн в двора на ОУ „Св. Иван Рилски“ и ПМГ „Христо Смирненски“

Изображение 1 от 4

    Днес бе направена първата копка за строежа на новия корпус със закрит плувен басейн в двора на ОУ „Св. Иван Рилски“ и ПМГ „Христо Смирненски“. Строежът започна в присъствието на кмета Станислав Владимиров и екипа му, областния управител Людмил Веселинов и неговия заместник Илинка Никифорова, Цветана Пиралкова – директор на ОУ „Св. Иван Рилски“ и представители на фирмата изпълнител.
    В новата сграда освен басейнът ще бъдат обособени 12 класни стаи с придружаващи санитарни помещения към тях, 8 STEM кабинета и 2 иновативни обществени пространства. Сградата ще бъде изцяло съобразена с хората с двигателни и други проблеми.
    „Това е един дългоочакван проект за нашия град, както и ангажимент, който бях поел пред перничани. Заедно с изграждането на басейна и учебния корпус се санира и сградата на училището, която придобива един приятен вид“, каза Станислав Владимиров. Той добави, че целта е в идната година и половина съоръжението да бъде напълно завършено и да бъде ползвано от младите ни съграждани. „До басейна ще има достъп за всички перничани след учебния процес“, добави Владимиров. Кметът на Перник обяви, че предстои и ремонт на плувния басейн в X ОУ „Алеко Константинов“.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини