Приключи изграждането на новия корпус със закрит плувен басейн в двора на две пернишки училища

Приключиха дейностите по изграждането на новия корпус със закрит плувен басейн в двора на Основно училище "Св. Иван Рилски" и Природо-математическа гимназия "Христо Смирненски" в Перник. Това съобщиха от общинската администрация.

До две седмици басейнът и сградата ще бъдат достъпни за учениците на двете училища и перничани. Предвижда се таксата за ползване на водното съоръжение от възрастни да бъде 10,00 лв. на час за посещение. Децата и учениците до 18-годишна възраст няма да заплащат такса. Басейнът ще може да се използва свободно след учебните занимания по плуване и тренировките при утвърден график. Предвидено е и издаването на едномесечни и шестмесечни абонаментни карти на стойност 140,00 и 600,00 лв. Басейнът ще може да се ползва и от спортни клубове за провеждане на тренировки, състезания, срещи и други мероприятия. Тези от тях, които са регистрирани извън територията на община Перник, ще заплащат по 220,00 лв. на час. За общинските клубовете цената е със 70 лв. по-малко или 150,00 лв. Очаква се идният понеделник Общинският съвет в Перник да гласува утвърдените цени.

Обновяване на плувния басейн предстои и в сградата на 10-о Основно училище "Алеко Константинов" и Спортно училище "Олимпиец" в Перник.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини