Нинова: Бързо да се вземат всички в ръце и да правим правителство

Лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова свика извънредна среща в Народното събрание между лидерите на четирите управляващите формации, за да поиска от тях ясни и конкретни срокове за работата на парламента в следващите дни. По думите ѝ ситуацията в страната коренно се е променила след произнасянето на Конституционния съд, че изборът на председател на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) е противоконституционно.

Нинова съобщи, че е чула заявки от депутати, че ще искат 4 седмици, за да могат да изберат нов председател на КЕВР. По думите ѝ би било неразумно БСП да държи мандата толкова дълго, за да работи парламента, въпреки че Конституцията не ограничава със срок.

"Искам днес да говорим за работен график, за яснота, за извънредни заседания, да определят с какво темпо работим, защото не мога да държа мандата безкрайно. Не е морално", коментира Нинова.

Тя изтъкна, че БСП не желае да се превърне в причина за "хвърлянето на държавата в хаос". Отново повтори, че по програмата има съгласие и изрази увереност, че антикорупционният закон ще бъде приет.

"Бързо да се вземат всички в ръце и да правим правителство. Искаме днес депутатите да ни дадат яснота какво искат от нас, за да гарантираме стабилност и сигурност в държавата, и да се хващаме и да свършим работа. Не може ние като мандатоносител да ставаме заложник на някакви хаотични движения.", добави тя.

По думите ѝ социалистите ще настояват за "ред, яснота, конкретика" и както и ще поиксат план-график от останалите партньори затова как си представят работата на Народното събрание в следващите седмици - кога ще бъде избран нов шеф на КЕВР, кога ще бъде приет антикорупционния закон, както и кога ще бъде избран председател на КПКОНПИ.

"Повече никакво протакане и шикалкавене. Да стане ясно на нас и на народа какво правим", добави тя.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Кой да се вземат е ръце бе!
    3 0
    15:56, 22 юли 2022
    Абе тая е ненормална хората изнемогват без пари мижави заплати немогат да си позволят хапчета да си купят тя щяла да се вземе в ръце плюнка мръсна нещастници, заплатите трябва да се вдигнат иначе ще гризнете х..я!
Последни новини