Кално състезание събира 3000 бегачи в Перник

Зрелищно събитие събира 3000 участници в Перник. Миньорският град за първи път става домакин това лято на спортното състезание LEGION RUN, което е най-бързо разрастващата се спортна дисциплина. То ще се проведе на мотополигон „Мошино“ на 2 юли 2022 г., като за желаещите да премерят сили няма възрастови ограничения.

LEGION RUN представлява несъстезателно бягане с всевъзможни трудности по 5-километрово трасе, на което са изградени над 25 препятствия. Събитието досега се е провеждало в над 12 държави.

Повече за маратона разказа Иво Матев. По думите му, подготовката на трасето трае 6 месеца, тъй като на първо място е поставена безопасността.

„Минаваме през няколко инспекции на сигурността, всяко едно препятствие е направено и заверено в архитектурно бюро, след което в петък, преди събитието нашият екип минава през всички препятствия, защото докато не го минеш не можеш да си сигурен, че всичко е наред“, коментира той.

На състезанието присъстват доброволци от БЧК, както и три линейки с лекарски екип. Относно качествата на участниците, Матев посочи желанието и отборния дух. Той сподели, че голяма част от препятствията, които са направени са не да изпробват физическата сила на човек, а неговите ментални сили. Високи стени, тесни тунели както и голямо количество кал са част от изненадите, които очакват легионерите.

Вдъхновено от римската войска, събитието е създадено 2014 г., като първото му издание е в Кипър, а броят на билетите за продажба е 4200, какъвто е и броят на войниците в един римски легион. Екипът, който е създал всичко е от бивши военни, а посещението на публиката е безплатно.

„Спрете да седите вкъщи, спрете да търсите извинение защо да не направите нещо, било то LEGION RUN, или каквато и да е друга активност. Спрете да си търсите оправдание и живейте живота“, заключи Матев.

 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини