ОУ „Св. Иван Рилски“ гр. Перник е домакин на първата партньорска среща по проект на програма „Еразъм+“

Изображение 1 от 5

    ОУ „Св. Иван Рилски“ гр. Перник е домакин на първата партньорска среща по проект на програма „Еразъм+“, в който участват делегации от 6 държави - България Турция, Полша, Румъния, Латвия и Хърватска. Темата на проекта е ,, Дигитално гражданство“, а гост-лектор на срещата беше зам.-кметът на Община Перник Стефан Кръстев. Пред ученици от шестте държави, посредством интерактивна презентация той представи възможностите, предизвикателствата и свършеното до момента в сферата на електронното управление на общината. По време на презентацията присъстващите се включиха и в онлайн проучване, посветено на електронното управление на институцията, чиито резултати бяха подложени на дискусии.
    В дейностите по проекта участват 10 ученици от партньорските страни и 22 ученици от ОУ,, Св. Иван Рилски“ на възраст от 10 до 14 години. Целта на тази идея е обмяна на добри практики между ученици и учители, представляващи училищата. Философията на идеята е отразена във фразата ,,Преминаване от цифрови местни жители към цифрови граждани“.
    Крайната цел на проекта е да привлече вниманието на младите хора, както и на широката общественост към значението на нагласи и поведения спрямо цифровото гражданство, които трябва да бъдат възприети от хората по целия свят.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини