Общинският съвет в Перник одобри проектно предложение за ремонт на зала „Борис Гюдеров“

Общинският съвет в Перник одобри проектно предложение на кмета Станислав Владимиров общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта за финансово подпомагане относно вътрешен ремонт на спортна зала „Борис Гюдеров“ с благоустрояване на външното пространство. За реализирането му са необходими 1 025 761 лв. с ДДС.

Предвижда се да бъде изцяло обновено вътрешното пространство, включително и игралното поле, да се монтират нови седалки и да се благоустрои пространството около залата. През 2021 година бе направена външна и вътрешна термоизолация, хидроизолация на покрива, поставена нова дограма и подменени осветителните тела в спортното съоръжение.

Община Перник ще даде възможност за безвъзмездно ползване на обекта - изцяло, или частично на детски градини, училища и извънучилищни звена за реализиране на задължителните учебни програми и извънкласни занятия по физическо възпитание, както и за тренировъчна и състезателна дейност на учащи.

Съвременният облик на залата ще привлече повече млади хора и деца и ще спомогне в борбата срещу вредното влияние на улицата, смятат от общината.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини