Богат спортен календар е подготвила Община Перник за 2022 година

Богат спортен календар е подготвила Община Перник за 2022 година.

Традиционните турнири в различните спортове ще се проведат според предварителните графици, но са подготвени и много нови спортни събития.
„За първи път от 25 години насам в Перник ще се проведе състезание по мотокрос. Двигател на събитието е клубът по мотокрос „M6 Yamaha Racing Team“, а Община Перник ще бъде съорганизатор. Перник има големи традиции в този спорт и той има бъдеще в града ни“, каза секретарят на общината Мартин Жлябинков. Той коментира, че през тази година за втори път ще се проведе и лекоатлетическото състезание от веригата „Run Bulgaria“, като този път е предвидено и нощно бягане.

„За първи път в спортния живот на Перник ще се включи и състезание от веригата „Legion run“, което също се надяваме да стане традиционно“, добави секретарят на общината. Мартин Жлябинков каза още, че през 2022 г. ще бъдат подобаващо отбелязани и 100-годишните юбилеи на волейбола и леката атлетика в Перник, както и 120 години от създаването на туристическото движение. „Предвиждаме интересни събития за трите кръгли годишнини, защото спортът заедно с културата, която също се стремим да развиваме са важни за Община Перник“, коментира още той.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини