Малинова торта

Малинова торта

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете разтопеното масло, бакпулвера и постепенно брашното. Накрая объркайте с бадемите до хомогенна смес. Разделете сместа на 2 еднакви части и една по-малка. Разстилайте ги в тава, застлана с хартия за печене, и изпечете общо 3 блата в умерено загряна фурна.

Сложете във форма за печене единия готов блат. Най-малкия блат, след опичане, нарежете на парчета с височината на формата и наредете парчетата плътно по стените.

Заделете няколко малини за украсата. Останалите малини задушете в половината от захарта, след което ги претрийте през цедка, за да се отстранят семките. Разбийте в купа киселото мляко с останалата захар и добавете малиновото пюре.

Накиснатия предварително желатин, разтопете на водна баня и го сипете към млечно-малиновата смес. След това объркайте крема с разбитата на сняг сметана. Сипете по-голямата част от крема върху блата в тавата, сложете втория блат, като по желание може да сиропирате с малко прясно мляко блатовете.

Върху втория блат сипете останалия малинов крем. Оставете малиновата торта в хладилник за 4-5 часа и след като стегне я намажете отгоре с малиново желе и направете декорация с пресни малини по желание.

Източник: gotvach.bg

Последни новини