Фирмата превозвач на децата от Брезник: Всяка сутрин тестваме шофьорите за алкохол

След катастрофата обаче дрегерът отчел 1.3 промила

След като шофьор на училищен автобус, употребил алкохол, катастрофира, Симона Славянова, която е пълномощник на фирмата превозвач, категорично заяви в ефира на „Здравей, България“, че абсолютно всяка сутрин шофьорите биват тествани за алкохол.

„Явно той е употребил след това, но вече книжката му е отнета и е отстранен от работа“, допълни Славянова.

В автобуса имало само едно дете, тъй като инцидентът е станал докато превозното средство маневрира пред училището. Шофьорът губи контрол и се удря в две коли. Дрегерът отчел 1.3 промила алкохол в кръвта му. Оказва се, че той има и други провинения през 2015 година. Този шофьор е нов и бил по заместване, тъй като другият е в отпуск, обясниха от фирмата превозвач.

Вътре в превозното средство е само третокласбичката Галя.

„Той искаше да паркира там, където е лавката, и много бързо караше, блъсна се в една кола и после във втора“, разказва за инцидента 9-годишното момиче, което при сблъсъка удря главата си в стъклото. Галя се прибира вкъщи, но й прилошава.

„Веднага се обадих на 112, дойде линейка, прегледа я. Болеше я главичката, повръщане“, казва майката на ученичката - Илияна Славчева.

Медиците не установяват сериозни травми. Момичето е добре и отново е в училище, а майка му поиска да вземат книжката на провинилия се шофьор, за да няма повече такива провинения.

Съмнения, че шофьорът злоупотребява по време на работа е имало и по-рано, разкава майката на пострадалата третокласничка, която често се вози в този автобус.

„Аз пътувам с него, с автобуса, и ми замирисваше на алкохол в рейса“.

От училището не са имали съмнения. Работят с фирмата от 5 години и до момента не са имали подобни инциденти, обясни директорът на Средно училище „Васил Левски“ в гр. Брезник Лина Симеонова. Сега с децата работи училищният психолог. А срещу шофьора е започнало бързо производство.

Повече вижте във видеото.

 

Източник: Нова телевизия

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини