Седем бързи производства са започнати от служители на ОДМВР – Перник

Седем бързи производства са започнати от служители на ОДМВР – Перник.

- Двама са задържани при акция на служители от Второ РУ. На 04 февруари, органите на реда поверили двама младежи на 18 и 20-годишна възраст. Това е станало на ул. „Младен Стоянов“, пред вход на жилищен блок. При обиск на 18-годишният, полицаите намерили и иззели 11 пакетчета, съдържащи суха зелена листна маса с тегло около 7 грама. 20-годишният пък държал 7 топчета с тегло около 3, 5 грама. Полевият тест показал, че при двата случая става въпрос за марихуана. Задържани са за до 24 ч. и са започнати бързи производства по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс.

 - С 2, 81 промила алкохол в издишания въздух е шофирал лек автомобил „КИА“ 36-годишен радомирец. Мъжът бил проверен на 05 февруари, на ул. „Дупнишка“ в гр. Радомир. Отказал кръвна проба за химичен анализ.

- Отново на 05 февруари, на пътя малко след спортна зала „Борис Гюдеров“ в областния град бил проверен лек автомобил „БМВ“, шофиран от 39-годишен от гр. Дупница. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 43 промила в издишания въздух. Установено е също, че регистрационните табели на БМВ-то са от друг автомобил. Действията по разследванията продължават по чл. 343 „б“, ал. 1 и 345 от Наказателния кодекс.

- Мъж след употреба на наркотични вещества е извършител на кражба на автомобил. На 05 февруари, около 05, 45 ч. е подаден сигнал на тел. 112, че е откраднат лек автомобил „Волво“, паркиран на ул. „Благой Гебрев“ в пернишкия кв. „Изток“. Незабавно били предприети оперативно-издирвателни действия. Около 06, 00 ч. колата е забелязана да се движи в посока с. Мещица. След кратко преследване е спряна и е установен шофьора – 42-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за марихуана и хероин.

- Поредното бързо производство за неспазване на задължителната карантина е започнато от служители на Първо РУ. На 06 февруари, в управлението се е явил 42-годишен перничанин за подаване на жалба. Справка показала, че мъжът е поставен под задължителна карантина от РЗИ – София във връзка с пандемията от коронавирус. Започнато е разследване по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода и глоба от 10 до 50 хиляди лева.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини