Жена почина след 40-минутно чакане пред Спешното отделение във Враца, започват проверки

Инцидент с фатален край се случи пред Спешното отделение на врачанската болница. Проверяват смъртта на 43-годишна жена от Врачанското село Пудрия.

Според информация на близките ѝ тя чакала 40 минути пред регистратурата на Спешното отделение, съобщава NOVA. 

Мъжът, с когото живеела, помолил за помощ на телефон 112, но след като линейка така и не дошла, той я закарал сам до Спешното отделение.

Там жената изпада в безпомощно състояние.

Според свидетели, това се случило пред очите на детето й, а час по-късно починала.

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова възложи на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ проверка по случая с починалата 43-годишна жена в МБАЛ „Христо Ботев“, Враца. Това информираха от здравното заведение.

Проверени ще бъдат както Центърът за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град.

РЗИ Враца също ще влезе на проверка в МБАЛ „Христо Ботев“.

Министърът на здравеопазването проведе разговор с директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия.

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) също започва проверка по случая, която, според твърденията на близките ѝ, е починала докато е чакала тази нощ да бъде приета в спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ във Враца. Това съобщи директорът на здравната инспекция д-р Орлин Димитров.

Видеоклип, на който се вижда, че младата жена изпада в безпомощно състояние в приемната на спешното отделение на болницата, бе разпространен тази сутрин във Facebook.

Д-р Димитров уточни, че е разпоредил проверката, но тя ще започне утре, когато ще бъдат готови резултатите от аутопсията на жената и заключенията на патоанатомите.

Директорът на РЗИ-Враца каза, че сигнал за случилото се тази нощ в болницата е подаден от изпълнителния директор на МБАЛ-Враца д-р Петър Керемидчиев. В болницата, по негово разпореждане, вече е започнала незабавна вътрешна проверка.
 

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Уж
    Ужас
    0 -2
    19:30, 1 фев 2022
    Ба си и изродите пациента ти умира пред погледа ти ще го пращаш на тест за кофит и ще го питаш как се казва.После им пляскайте по балконите и им се кланяйте на тия търгаши със вилите големите имения и скъпите джипове.
    • Ня
      Някои от търгашите
      0 0
      21:54, 1 фев 2022
      Сами се нокаутираха с гмо отровите.
  • 2
    Ко
    ково
    2 0
    09:00, 2 фев 2022
    Това е следствие на живота в нашата страна. Всичко стана много материално и то не от невъзможност за съществуване. Понятия като сърдечност, съпричасност загубиха смисъл. Тази безчувственост убива, без да си болен. Преди 9.09.1944 г. медицинските сестри са наричани "милосърдни сестри"! Къде е милосърдието, не само от госпожата на регистратурата?
Последни новини