Mini Coupe Concept... Спортен, двуместен, страхотен

Mini празнуват своята 50-годишнина през настоящата 2009 година, като специалните издания – дори и някои с помощта на Rolls Royce – вече се умножават като зайци. Но следващите няколко седмици предстои да бъдат много заети за Mini, тъй като компанията е на път да разкрие няколко изцяло нови и ключови прототипа. Първият от тях точно бе показан на снимки. Представяме ви Mini Coupe Concept. 

Всъщност точно 26 август е датата, на която се чества годишнината на марката Mini, така че за да се отпразнува случаят, компанията разкри любопитния Coupe Concept, който ще бъде показан следващия месец по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Редом с него ще бъде показан и друг модел, за който се носеха яростни слухове – открит Speedster модел. нещо повече – новият Coupe Concept всъщност показва как може да изглежда следващият сериен модел на марката. Съдейки по външния вид, можем само да се надяваме, че действително този автомобил ще тръгне по улиците. 

Mini засега го наричат прототип, но моделът съвсем спокойно може да получи тунингования от John Cooper Works 1.6-литров бензинов двигател с турбо, който притежава мощност от 211 к.с. и въртящ момент от 260 Нм (с възможност за 280 Нм, когато се активира функцията “overboost”). 

Моделът е базиран на стандартния Cooper, но притежава олекотен алуминиев покрив, който позволява да се снижи центърът на тежестта. Автомобилът си притежава само две места, ниска профилна линия, компактни размери, перфектно разпределение на масата между осите, както и олекотена конструкция. Всичко това са си и запазените черти на оригиналния спортен автомобил. Други уникални елементи иначе включват предната решетка в цвета на каросерията, както и аналогичните детайли по колелата и задния дифузьор. 

Мускулестата осанка е много внимателно преценена и е резултат от точно пресметнатите размери на колата. Mini Coupe Concept е висок 1 356 мм, а новите контури на А-колоната са подчертани от високата средна линия, типична за всеки един Mini. Кацнал върху 18-цолови лети джанти, концептуалният модел е дълъг 3 714 мм и широк 1 683 мм. 

Отвътре спортните седалки са направени така, че да предлагат отлична странична опора. Иначе водачът може да се радва на спортен волан с мултифункцуонални бутони. От двете страни на оборотомера има и два часовника Chronoswiss – единият е предназначен да показва часа, но другият всъщност е хронометър и е предназначен за измерване на времена в пистови условия. 

Предлага се обем на багажника от 250 литра, като до въпросното пространство може да се достигне от багажната врата. В интерес на истината тя предоставя изключително лесен достъп до багажника. Междувременно има преграда между отделенията за пътниците и багажника, но тя винаги може да бъде отворена, така че водачът или неговият спътник да вземе от багажника, каквото иска. 

В момента се развива модел Crossover, чието име още не е гарантирано. Работи се и върху Speedster. Освен това Mini вече пусна по пътищата модели във варианти хечбек, Clubman и кабриолет, които могат да бъдат намерени по улиците на близо 80 страни по света. Идеята на Mini е да предлага максимално разнообразна гама на базата на своя култов Cooper, като това би означавало, че новият Coupe Concept може и действително да влезе в производство. От Mini казват, че моделът предоставя „визия” за това в каква насока може да се развие гамата на марката.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини