Христо Вълчев отчита дейността на ОбС за първото полугодие

Отчет за дейността на Общинския съвет, Първомай е подготвил Председателят Христо Вълчев. Отчетът обхваща периода от 1 януари до 30 юни 2021 г.  През това време са постъпили  102 предложения от кмета на общината, заместник-кметовете, кметовете на кметства, граждани и юридически лица. По-голямата част от тях са обсъдени в Постоянните комисии и са трансформирани в актове на Общинския съвет.

През първото полугодие на годината са проведени 6 редовни заседания на ОбС. На тях са приети или изменени 2 общински наредби, приет е бюджета на общината за годината, взети са 5 решения свързани с финансите на местната власт; в социалната сфера беше дадена възможност да се кандидатства по програма „Развитие на човешките ресурси“ и др.

В отчета на Вълчев се казва: „Уважаеми общински съветници, през първото полугодие на 2021 год. Общинският съвет на Община Първомай успешно изпълняваше определените от закона функции на орган на местното самоуправление. Актовете на общинския съвет, особено в областта на бюджета и инвестиционната програма, продължават да бъдат основа за новата градивна политика, променяща облика на нашата община. Аз съм уверен, че вървим по правилния път и все повече отговаряме на очакванията на гражданите, които са ни избрали.  

Отчета за дейността на ОбС ще бъде разгледан на предстоящата редовна сесия, на 15 юли 2021 г.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини