ДПС с надежда, че уроците от този парламент ще бъдат прочетени в следващия

Заради българските граждани се надявам, че уроците от този парламент ще бъдат прочетени в следващия. Това каза Йордан Цонев, заместник-председател ПГ на ДПС, в декларация от името на парламентарна група по повод последното заседание на 45-ото НС.

Цонев се обърна към лидера на левицата Корнелия Нинова по повод упреците й, че 45-ото НС е започнало с еуфория, че ГЕРБ са отстранени от властта, но е завършило със "скандали уж за процедури".

"Не сме затънали в процедурни хватки, демокрацията функционира през процедурите и чрез процедурите и който не спазва процедурите, означава че не спазва демокрацията. Нито едно решение в името на хората, което гази закона, Конституцията и процедурите, не може да бъде оправдано. Да живее България! Заради българските граждани се надявам, че уроците от този парламент ще бъдат прочетени в следващия", посочи Цонев.

Не искаме истинското лицемерие да поемаш ангажименти, които не можеш да изпълниш, да поемаш ангажименти, които друг вероятно ще изпълнява, не искаме това лицемерие да стане норма в българския парламент, допълни Цонев.

Той благодари на колегите си от 45-ото НС, че са върнали властта и дебата в българския парламент.
В началото на изказването си Цонев припомни декларация на лидера и председател на ПГ ДПС Мустафа Карадайъ от началото на последната пленарна седмица, в която се посочва, че 45-ото НС явно ще остане в историята не само с най-кратката си история, но и с най-активната форма на популизъм. По думите му още тогава от движението са заявили, че това НС е изчерпало своя лимит на отговорност.

В декларацията се припомня, че ДПС е партия от началото на прехода, а в генезиса е партия, която трасира пътя на демокрацията и посочва, че през всичките тези години от ДПС настояват за нормален политически процес.

Забележете, от 2017 г. ние призоваваме за това, което днес е дефицит - диалогът, констатира Цонев.

Ние можем да търпим да ни наричат лицемери и това можем да търпим в името на България, в името на всички граждани на България, в името на това, че ние сме призовани тук да намерим пътя, по който тези, които са ни изпратили тук, да видят осъществени своите желания. Защото, когато 800 хиляди гласуват за една партия, 500 хиляди за друга, 400 хиляди за трета - няма никакво значение, кой стои в тази партия, имат значение тези, които делегират тези права. По тази причина ние призовахме за диалог и продължаваме да призоваваме за диалог, заяви Цонев от името на парламентарната група.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021
Последни новини