Ваксинираните американски туристи ще могат да пътуват в ЕС

Туристите от САЩ ще имат правото да посещават Европейския съюз в идните месеци, при условие че са ваксинирани срещу ковид. Това заяви в интервю за "Ню Йорк таймс" преседателката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

"Американците, доколкото виждам, използват ваксините, одобрени от Европейската агенция по лекарствата", каза тя. "Това ще им позволи свободно придвижване и свободно пътуване до Европейския съюз".

"Едно нещо е ясно: 27-те държави членки ще приемат безусловно всички, които са имунизирани с ваксини, одобрени от" агенцията, увери Фон дер Лайен.

Председателката на Еврокомисията не уточни кога точно ще стане това, но според вестника новите правила могат да влязат в сила това лято.

Европейската агенция по лекарствата е одобрила и трите ваксини, ползвани в САЩ: "Модерна", "Пфайзер"/''Бионтех" и "Джонсън и Джонсън".

Подновяването на пътуванията ще зависи "от епидемичната обстановка, но ситуацията се подобрява в САЩ, както и, надяваме се, в Европейския съюз". Фон дер Лайен отбеляза огромния напредък на Съединените щати, които са на път да ваксинират 70 процента от възрастното си население до средата на юни.

Пандемията унищожи туристическия бизнес на европейския континент, защото редица страни от ЕС затвориха границите си за пътувания, които не са от първа необходимост.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Фа
    фашизма се възражда
    2 -1
    09:10, 26 апр 2021
    много хора ще умрат от тия ваксини след време. и ще казват ,че е от корона. от сърце. от инсулт. помнете ми приказката. това е отнемане на свобода. задължителните работи бяха през социализма. затова го разтурихме. оказа се ,че излязохме от един кенеф и влязохме в друг. доста по -миризлив.
  • 2
    Фа
    ФАРАОН
    0 0
    19:30, 26 апр 2021
    Аз нали казах, че нафтата свършва след 300 години. Какви туристи, какви пътувания бе, животни!
Последни новини