Събират ненужните ни електроуреди и електронни устройства

Община Първомай съвместно с „ГРИЙНТЕХ БЪЛГАРИЯ” АД и „РЕКОБАТ” АД ще реализиранат кампания на 28.04.2021 г. по събиране за последващо оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) и негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА). Целта на кампанията е община Първомай да стане едно по-чисто и приветливо място за живеене.

Всички желаещи да предадат безвъзмездно своите отпадъци от ИУЕЕО и НУБА е необходимо предварително да заявят  вида и броя на отпадъка, тъй като извозването се осъществява напълно безплатно от домовете на заявителите. Може да подадете своята заявка в срок до 23.04.2021 г.  За повече информация и подаване на заявка може да се обърнете към– Магдалена Янкова -ст. специалист „Екология” при Община Първомай на телефон: 0884311109.

Желаещите жители от селата могат да се включат в инициативата като предварително подадат заявка на посочения телефон до 23.04.2021 г. и на 28.04.2021 г. до 10:00 ч извозят отпадъка си до сградата на Община Първомай за безвъзмездно предаване за последващо оползотворяване.

Излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване от бита е оборудване, образувано в резултат на жизнената дейност на хора по домовете и административни, социални и обществени сгради, от търговски и индустриални обекти или други източници – ел. печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори, телефони, таблети, батерии и др.

Инициативата е част от системата за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно и оборудване на Община Първомай.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини