След акция: Иззеха голямо количество наркотици в Пернишко

Голямо количество наркотични вещества са иззети при акция на служители от ОДМВР – Перник. Оперативно-издирвателните действия са реализирани на територията на общините Перник, Радомир и Брезник.

Полицаите проверили гориста местност в земенското село Елов дол, където в нива са намерени и иззети 127 растения от рода на конопа с височина до 240 см.

В момент на бране на наркотичното вещество са задържани 42-годишен столичанин и 43-годишен мъж от Хасково. Иззет е и джип, с който двамата се придвижвали. Извършени са претърсвания на още два адреса в област Перник. В къща в брезнишкото село Конска са открити и иззети близо 28 килограма суха листна маса, която при направения полеви тест реагирала на марихуана.
При претърсване на местност в пернишкото село Боснек полицаите установил 41 растения от рода на конопа с височина до 220 см.

Съпричастни и към двата случая са задържаните в Елов дол мъже. Двамата са с полицейска мярка за задържане до 24 часа. Започнато е разследване под надзора на прокуратурата.

 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини