Денонощно полицейско присъствие в Бежаново след масов бой със смъртен изход

Денонощно полицейско присъствие ще има в луковитското село Бежаново. Това е било решено на среща, инициирана от кмета на община Луковит Иван Грънчаров, с представители на отговорни институции във връзка с трагичния инцидент на 3 април в селото, при който вследствие на масово сбиване е починал 51-годишен мъж. Той е бил блъснат от лек автомобил.

Причинителят на смъртта е разкрит и в момента се намира под домашен арест. Това съобщават от общинската администрация.

От там посочват още, че случаят е предизвикал недоволство и напрежение в селото. Местни жители са сформирали инициативен комитет и изпратили отворено писмо до седем институции.

В него са подчертали, че живеят в непрекъснат физически и психически тормоз от посегателствата и проявите на представители на ромската общност в Бежаново. В писмото са поставени тринадесет въпроса и е отправена молба за прилагане на мерки, обезпечаващи сигурността на жителите. Подписали са се 295 лица. Комитетът е организирал и мирен протест на 17 април в селото.

По този повод кметът на община Луковит е организирал среща със заинтересованите институции. На нея било уточнено, че по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, в селото са придадени допълнителни сили и средства от Дирекция "Жандармерия" - ГДЖСОБТ, ЗЖУ - Плевен. Екипи на жандармерията и на Районното управление в Луковит ще осигуряват денонощно полицейско присъствие.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини