Всички срещу ГЕРБ: Ива Митева получи гласовете на пет групи

Изображение 1 от 2

  Депутатите избраха Ива Митева за председател на Народното събрание.

  Изненадващо от ГЕРБ направиха предложение гласуването за новия председател да е явно, със ставане от място и със заявяване на позиция "Да", "Не" или "Въздържал се". Предложението бе отправено от депутата Александър Ненков, но то бе посрещнато с негодувание от останалите формации. От ГЕРБ смятат, че "гласуването накуп" не може да разкрие "какво е мнозинството" в това НС. "За" това предложение гласуваха единствено депутатите от ГЕРБ, стана ясно след като от групата поискаха изчитане на гласовете по парламентарни групи.

  Десислава Атанасова предложи Цвета Караянчева, като посочи нейния опит във всички власти и парламентарната практика. ГЕРБ изтъкват и огромната ѝ роля в обръщането "партийното статукво" в Кърджали.

  От Има такъв народ предложиха Ива Митева Йорданова-Рупчева. Тошко Йорданов не пропусна да докачи ГЕРБ, намеквайки колко по-добра е нейната биография.

  Последваха призиви за приличие и въздържание, да не се разменят обиди от Вежди Рашидов, Десислава Атанасова.

  Първо бе гласувано за Ива Митева, в съответствие с практиката то да е по азбучен ред на кандидатите. Резултатът от гласуването: против няма, въздържали се - 74 в залата от ГЕРБ. От гласувалите дистанционно трима са "за", един - въздържал се.

  Гласуването за кандидатурата на Цвета Караянчева: "за" - 74 в залата и 1 дистанционно, против - 160 в залата и 2 дистанционно. 

  Шестима заместник-председатели ще има този парламент - по един от всяка група. Така Цвета Караянчева ще бъде заместник-председател от ГЕРБ, Виктория Димитрова Василева - от Има такъв народ, Кристиан Вигенин от БСП, Мукадес Налбант - от ДПС, Атанас Атанасов - от Демократична България, Татяна Дончева - от Изправи се! Мутри вън.

  Шестте парламентарни групи в новото Народно събрание избраха днес ръководствата си като последна точка в първото пленарно заседание. Председател на групата на ГЕРБ е Десислава Атанасова. Заместник-председатели стават Александър Ненков, Румен Христов и Тома Биков, а Евгения Алексиева ще е секретар.

  Парламентарната група на "Има такъв народ" ще се води от Тошко Йорданов Хаджитодоров. Групата има трима зам.-председатели: Виктория Василева (главен секретар на партията), Ивайло Вълчев и Филип Станев (едни от знаковите сценаристи в "Шоуто на Слави"). Секретар ще е Иво Атанасов.

  Групата на "БСП за България" ще води Корнелия Нинова. Заместник-председатели са Георги Свиленски, Крум Зарков, Христо Проданов, Иван Иванов, Христо Зафиров и Кристиан Вигенин. Секретари ще са Ирена Анастасова и Филип Попов.

  Председател на парламентарната група на ДПС е Мустафа Карадайъ. Негови заместници ще са Йордан Цонев, Хамид Хамид и Халил Летифов. Секретар на групата ще е Адлен Шевкед.

  Председател на парламентарната група на "Демократична България" става Христо Иванов. Групата ще има трима заместник-председатели: Цецка Бачкова, Надежда Йорданова и Владислав Панев.

  Парламентарна група "Изправи се! Мутри вън!" ще се председателства от Мая Манолова. Тя ще има един заместник-председател - Николай Хаджигенов. Групата ще има двама секретари - Драгомир Ошавков и Станчо Ставрев. След края на заседанието бе свикан председателски съвет.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ха
   Хасково сънджак
   25 -9
   12:55, 15 апр 2021
   Минко крадеца на ток щом избраха за секретар в народното събрание смятайте на къде върви работата на парламентарната ни държава!
  • 2
   Па
   Паржу
   3 -10
   13:06, 15 апр 2021
   От ваксината е Виж коментара
  • 3
   Пе
   Петко бармана
   13 -8
   15:17, 15 апр 2021
   Тази Ива се държи още първи ден като мениджър на биологични единици! Сигурно бай Шиле от 7/8 ще да и е преподавал уроците.
  • 4
   Уч
   Учудена
   19 -13
   15:24, 15 апр 2021
   Не знам ,какъв гьонсурат трябва да си ,за да излезеш и пак да се кандидатираш за председател на парламента.След прякора който и поставиха-П.К.П.,след обидите от медии, от граждани ,вместо да се скрие в миша дупка, тя пак се пъчи-зам председател на Н.С. Наистина е много, ама много П.К.П.
  • 5
   По
   Почна се
   13 -12
   16:37, 15 апр 2021
   Още първия ден им показаха на гербаджиите, че вече не са никакъв фактор и всички са против тях. След подадената оставка на правителството трябва незабавна ревизия на дейността им и бързи смени на директорите на държавните структури по места.
  • 6
   Ба
   бай Шиле
   10 -6
   16:55, 15 апр 2021
   Ивето си я харесахме и лично съ м я обучил горе на саята. Много добре се отнася с овчиците се едно са депутати. Коча много и се наточи нали е ръководител и вожд на "има такова стадо."
   В русия съм.
  • 7
   Го
   Голям смях
   12 -10
   17:12, 15 апр 2021
   Мика, зайки и други балалайки😀😀😀
  • 8
   "Наблюдател"
   16 -1
   18:54, 15 апр 2021
   Ще гледаме цирк известно време! Субсидията нека да е 1 лев, а на тези партийки извън парламента - 0 лева! Според мен трябва да гласуват само онези български граждани, които живеят тук.
   • На
    Наблюдателю,
    2 -1
    09:47, 16 апр 2021
    Обоснови се защо трябва да гласуват само онези българските граждани ,които живеят в България. Може би защото , онези които са принудени да напуснат страната от немотия , сега се явяват най-големия чуждестранен инвеститор на българската икономика, като изпращат пари на роднините си . Аз мисля ,че имат право да изберат кой ще управлява държавата на техните "инвестиции" .

  Хороскоп за 07.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доста ще се колебаете за представител на огнените знаци. От това, какво точно предпочетете ще зависи удовлетвореността ви в края на деня. Оставете настрана въпрос, който само ви създава неприятности, и се посветете на перспективни дейности. Стабилизирате отношенията си със сърдечния партньор.
  07 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доброто ви настроение ще се отрази на околните и работата ще върви по-леко. Уверени и знаещи какво правите, ще доминирате с оптимизъм и конструктивна мисъл. Ако търсите работа засилете контактите си, със сигурност ще намерите подходящо предложение или сами ще започнете свой бизнес.
  07 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще прегърнете една идея и ще заживеете с планове за нейното осъществяване. Това ще повиши настроението ви, ще ви направи активни и по-добри. Не пренебрегвайте текущите си ангажименти, отделете време на всичките си задачи. Възможно е да получите новина, която ще внесе яснота в очакванията ви.
  07 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сред колегите ще наложите вижданията си по конкретна задача, така, че да я свършите в срок и с нужното качество. Печалбите ви ще се увеличат, предвид факта, че за същото време ще отхвърляте повече работа. Ще имате изяви в сферата на туризма, рекламата, недвижимите имоти и обменът на информация. За някои ново запознанство и любов.
  07 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
  07 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще имате работа по дома и въпреки предложенията на близки и приятели ще предпочетете да я свършите. Това ще бъде добре за вас, още повече че обичате да нямате несвършени задължения. Нуждата от глътка свеж въздух обаче ще си каже думата и нищо чудно да прекарате известно време на интересно място с приятелите си. Бъдете спокойни - ще имате време за всичко.
  07 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Търсенията ще ви срещнат с близки на сърцето ви хора. Не помрачавайте деня си с нездрави мисли и не натоварвайте и други с тях. Здравословното ви състояние се подобрява. Насочените ви към конкретна задача действия ще доведат до резултат. Не си и помисляйте да не изпълните обещанията си.
  07 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Благоприятно развитие на начинанията ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане и мързел, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, а това допълнително ви стимулира.
  07 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  07 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпълнени сте с добри намерения, както по отношение на деловите си задачи, така и в личен план. Ще ви се отдаде да свършите много работа и в същото време да си починете. С ведрото си присъствие ще наситите атмосферата, правейки деня на всички покрай вас приятен. Не подценявайте едно важно до себе си присъствие.
  07 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви промени както в професионален, така и в личен план. Радвате се обаче на подкрепата на всички около вас, които няма да останат безучастни към въпросите, които ви вълнуват. Стойте настрана от неприятности, които е възможно да ви съпътстват днес. Човек близък до вас ще ви покаже по-специалното си отношение, което доста ще ви поласкае.
  07 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Финансовите реализации днес ще направят по-спокойни както почивката ви, така и ремонтите, които предвиждате. На особена почит ще се радват държавните служители, които са в позиция да взимат важни решения. Други ще се интересуват от изгодни кредити или покупка на недвижим имот.
  07 май 2021
  Последни новини