Мач от елитната юношеска група в Пловдив завърши с масов бой между родители

Мач от елитната юношеска група до 16 години между "Локомотив" (Пловдив) и "Хебър" (Пазарджик) е довел до масово сбиване между родители след края. Сайтът tribunaplovdiv.bg разпространи видео от сцените след двубоя, игран на 24 септември.

Срещата завършва с успех 4:1 за "Локомотив".

Според tribunaplovdiv.bg в сбиването участват над 30 души. Полицията също съобщава, че е подаден сигнал за сбиване между родители и на място са изпратени екипи на 5-то РПУ, но при пристигането не са констатирани лица, които да са участвали в боя. Няма задържани и сериозно пострадали.

От "Локомотив", който е домакин на срещата, обявяват, че виновни за сбиването са родители на футболистите от Пазарджик. Клубът дори публикува и видео, на което се чуват обиди и подвиквания по време на самата среща.

След като случаят стана популярен в социалните мрежи, "Локомотив" излезе с позиция на сайта си.

"По време на всичките 90 минути определени родители (фенове) на "Хебър" не спираха да викат нецивилизовано при почти всяко отсъждане на съдията, без значение дали е вярно или грешно. Впечатление правеше един конкретен човек, който в хода на мача отправяше обидни епитети както към главния съдия, така и към юношите на "Локомотив"! Недопустимо", започва съобщението на "Локомотив".

"След срещата до входа на спортния комплекс му е зададен въпрос защо е обиждал децата на "Локомотив" от наш фен, присъствал на мача. Въпросният изригва с обиди и словесни провокации, а според свидетели на случката същото е сторил и Йордан Минев, треньор на "Хебър" U16. Скандалът прераства в ръкопашна схватка, като в нея се включват и хора, които седят на барчетата в комплекса. В крайна сметка има двама пострадали, главният виновник за всичко се скрива в автобуса на гостите."

Масов бой и безредици след детска футболна среща в Пловдив ВИДЕО from TrafficBul on Vimeo.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини