Краят на квартала на червените фенери в Амстердам

Една от най-големите атракции на Амстерам ще бъде преместена, далеч от погледа на любопитните и невинаги добронамерени погледи на туристите.

Планът е прозорците на публичните домове в оживения квартал "Де Вален" скоро да бъдат затворени и да се създаде "еротичен център", далеч от истинския център на нидерландската столица.

Още не е ясно къде точно ще бъде преместена скандалната за мнозина атракция, уточняват от Guardian, но това със сигурност ще се случи, защото общинският съвет вече гласува решението.

Едно е сигурно - районът ще е далеч по-спокоен от този в столицата.

Една от основните причини за тази рокада са опасенията на кмета на Амстердам - Фемке Халсема, че служителите в публичните домове често са обект на злоупотреби и подигравки.

Според други пък изнасянето на еротичната атракция далеч от центъра на Амстердам ще помогне да се изчисти имиджът на града.

"Преместването на тези работни места не е опция, защото тогава клиентите няма да знаят къде да намерят секс работниците. Дали Халсема също така ще организира пътувания с автобус до новия район", споделя един от членовете на организацията Red Light United пред Het Parool.

Според неотдавнашно проучване сред 170 представители на най-старата професия в света, които я практикуват в Амстердам, 90% от тях не желаят да напускат центъра на града.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    които се връзват българите. повечето възрастни хора и представа си нямат че дъщерите им се дупят по витрини
  • 2
    Ин
    иначе за пред комшиите
    3 -1
    20:03, 8 фев 2021
    имаме големи къщи и работим в офиси. празни приказки от празни български кратуни
Последни новини