От Амстердам до Париж с 1000 км/ч за 90 минути

Изображение 1 от 3

  Основен акцент в транспорта на бъдещето е по-бързото придвижване между отдалечени точки и избягването на трафика. Досега самолетният транспорт изглеждаше най-подходящ за целта, но след няколко години това вече може да не е така.

  Още през 2018 г. Илон Мъск показа първия си пробен тунел за бързо придвижване в САЩ, години след като представи технологията hyperloop. Мащабните планове на неговата Boring Cоmpany са това да се превърне в нещо напълно нормално в близкото бъдеще.

  Докато тунелите на милиардера са за превоз без задръствания с личен автомобил под земята, една европейска компания предлага своята иновативна алтернатива, целяща да промени изцяло обществения транспорт на континента.

  Кратките полети между страни в Европа са един от основните замърсители на въздуха с вредни емисии. А Hardt Hyperloop предлага една далеч по-екологично решение, което може да осигури дори и по-бързо придвижване от това със самолет.

  Умни автономни превозни средства, подобни на влакове, които се движат в мрежа от безопасни тунели. Пътуването е сигурно и удобно, защото не се влияе от условията на околната среда. Технологията използва по-малко енергия на пътник, отколкото влаковете и самолетите, и се захранва изцяло от възобновяеми източници.

  Движението става с помощта на магнитна левитация и електрическо изтласкване, и задвижване през стоманена тръба, в която се поддържа частичен вакум.

  Мащабната идея на компанията е създаване на трасе с дължина 10 хиляди километра в Европа, което преминава граници и ни кара да осъзнаем, че разстоянието няма значение. Този тип превоз съчетава всички предимства на познатите и предпочитаните досега.

  Средната скорост на пътническите самолети е 800-900 км/час. При hyperloop могат да се развият и 1000. За разлика от летенето обаче, тук нямаме дълго чакане на гишета и качване на борда, не е необходимо и предварително планиране.

  Влакчетата са през няколко минути и ни откарват директно до крайната дестинация, без междинни спирки, както при ЖП транспорта. Интериорът им е модерен и удобен за пътниците. Трасетата се изграждат при съществуваща вече инфраструктура и са над или под земята.

  Европейският Hyperloop център ще отвори врати през 2022 г., когато ще започне и по-мащабната работа по проекта. В момента се проучват евентуалните бъдещи трасета. Едно от тях е между Амстердам и Париж. Разстоянието е планирано да се изминава за 90 минути - наполовина на времето с обикновен влак. Очаква се това да се случи най-рано през 2028 г.

  От Амстердам до Айндховен ще се стига само за 15 минути, а до Брюксел - за по-малко от час. Акцентът засега е върху Нидерландия, защото компанията е създадена там. Но плановете на ръководителите са достатъчно мащабни, за да се превърне Hardt Hyperloop в бъдещето на европейски транспорт.

  Източник: lifestyle.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
  26 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
  26 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
  26 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
  26 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
  26 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
  26 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
  26 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
  26 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
  26 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
  26 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
  26 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
  26 май 2020
  Последни новини