Омбудсманът с нова препоръка до министъра и КЕВР заради парното в Перник

Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила втора препоръка в рамките на един месец до министъра на енергетиката Теменужка Петкова и председателя на КЕВР Иван Иванов заради проблеми с парното в Перник.

Ковачева настоява да бъдат предприети действия за контрол по отношение на "Топлофикация Перник", за да се гарантира  топлоснабдяването на абонатите.

От пресслужбата на омбудсмана съобщават, че само за два дни през миналата седмица - четвъртък и петък, са постъпили десетки жалби на хора от Перник, които се оплакват от студено парно и липса на топла вода.

От началото на отоплителния сезон Диана Ковачева за втори път сезира компетентните органи за проблеми с парното в Перник.

С първата си препоръка от 21 декември м.г. тя настоя за възможно най-бързо привеждане в техническа изправност на топлопреносната мрежа, а засегнатите от лошото качество на услугата потребители да бъдат справедливо компенсирани.

В новата препоръка омбудсманът подчертава, че гражданите на Перник трябва да бъдат информирани за причините, довели до некачествено предоставяне на топлоснабдителните услуги, а в случай че е налице авария - да бъде посочен конкретен срок за нейното отстраняване.

Ковачева настоява и да бъдат взети необходимите мерки за обезщетение на засегнатите от лошото качество на услугата потребители.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини