„Топлофикация Перник“ извършва подготвителни мероприятия за повишаване сигурността и надеждността на топлоподаването през зимните месеци

„Топлофикация Перник“ извършва подготвителни мероприятия за повишаване сигурността и надеждността на топлоподаването през зимните месеци, съобщиха от дружеството. Затова, според директора Ясен Кацаров, са предприети значими планови ремонти и профилактика на съоръженията и топлопреносната мрежа в града.

Подменени са хладилните помпи на 5-ти турбогенератор. Старите и износени помпени агрегати са заменени с нови, по-икономични. Това е мярка за насърчаване на енергийната ефективност на хладилния цикъл, поясни Кацаров. По думите му при новите съоръжения ще се използва около 1/4 от досегашната енергия.

Подменени са части от нагревни повърхнини на пети парогенератор, който е основна мощност на ТЕЦ „Република“. Почистени и профилактирани са основните елементи на сероочистващата инсталация. „Обновяват се амортизирани участъци от топлопреносната мрежа. Това са рутинни операции, но са важна част от подготовката на мощностите преди старта на зимния сезон“, обясни Кацаров. Той допълни, че се ревизират и предпазните устройства на паронегераторите, има и други по-малки подобрения в основните цехове на дружеството.

В бизнес плана на предприятието важна роля играе пускането в експлоатация на газовите когенератори, подчерта Кацаров./БТА

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини