Изтече снимка на Bugatti Royale

Автомобилът е с ретро дизайн и 8 накрайника на ауспуха, а премиерата ще се състои на специално VIP събитие във Франкфурт през септември.

Ултраексклузивният модел на Bugatti, който ще бъде представен през септември, вече не е толкова секретен. Британското издание CAR публикува снимка на задната част на автомобила, наричан за момента Royale, но е възможно да бъде използвано и името Atlantic. Според друга медия от Острова – Auto Express, първият седан от новата история на компанията се нарича Bordeaux. 

Bugatti Royale ще бъде представен на специална церемония във Франкфурт през септември, но извън изложението IAA, провеждано по същото време. На събитието са поканени само VIP гости, а от поканата им светът научи за подготвяния модел. 

Подразделението на Volkswagen работи по два проекта, които ще наследят Veyron в периода 2010 – 2018 г. Един от тях е луксозен седан с 4 врати. 


Най-вероятно новият модел ще заеме двигателя от Veyron - W16, който обаче ще бъде монтиран отпред. Според CAR ще бъде заложено на задно задвижване, а не на 4WD. Ако това стане, Royale ще се превърне в най-бързия седан, правен някога. Предавателната кутия е дело на Ricardo – 7-степенна автоматична с двоен съединител. Ако Bugatti заложи на името Royale, моделът ще възкреси легендата Type 41. От 1929 до 1933 г. са произведени 6 заводски шасита с двигател 13-литров редови с 8 цилиндъра, приемани като едни от най-луксозните коли, създавани в историята. Новото Bugatti Royale ще има огромен списък с опциите, включително по-дълга база и панорамен покрив.

Източник: speed-press.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини