Бойко се закле, Пловдив се тресе. Преглед на националния печат

„Стандарт": Бойко се закле, Пловдив се тресе

Трус разлюля Пловдив точно когато властта в държавата се сменяше. 3,6 по Рихтер хвърли в паника града под тепетата в 11,40 ч. Чу се адско бучене, всичко се разтресе, мебелите изпопадаха, разказваха в ужас хората. Докато в 12 без една минута кабинетът "Борисов" тържествено полагаше клетва, пловдивчани панически напускаха къщите си. В следващите три часа никой от тях не смееше да се прибере, защото земята не спираше да се тресе.

Последваха още два по-слаби труса.

Юлско земетресение в Пловдив предвиди чрез "Стандарт" на 14 април 2009 топясновидецът Божидар Караджов.

Трусът е знак за катарзис във властта, започва период на възход за страната, коментира вчера Караджов.

 "24 часа": Полковник лисна менче на премиера

Да му върви по вода на новия министър-председател. С това пожелание шефът на охраната в парламента полк. Иван Георгиев лисна менче с вода и здравец пред прясно избрания премиер Бойко Борисов на изпроводяк от парламента вчера. Личният жест бе извън протокола. С него полк. Георгиев поднесе своеобразно извинение, че преди 8 г. не пусна Борисов в сградата на Народното събрание. С усмивка премиерът даде да се разбере, че е простил този "грях". Вчера Борисов и предложеният от него кабинет бяха избрани с внушително мнозинство.

„Труд":  Бодра смяна

В 11,57 ч вчера новият премиер Бойко Борисов и 16-имата му министри се заклеха пред парламента. Генерала обеща при новата власт да има ред и дисциплина, а борбата с корупцията бе определена като най-важния приоритет. Размразяването на еврофондовете също е сред най-важните цели в декларацията на ГЕРБ.

 Новата власт се закле пред патриарх Максим и в присъствието на президента Георги Първанов, вицепрезидента Ангел Марин, посланици.  Бившият премиер Сергей Станишев предупреди Борисов, че поема риск, като прави правителство на малцинството. "Синята коалиция" пък се пречупи и подкрепи Министерския съвет, въпреки че в него е Божидар Димитров, агент на ДС.

„Дума": Новият кабинет си постави 9 задачи

Девет основни приоритета си постави в програмната си декларация новоизбраният кабинет на Бойко Борисов вчера. На първо място правителството поставя повишаването на доходите на гражданите и растежа на икономиката. На второ място Бойко Борисов прочете гарантирането на правов ред в страната и ограничаване на корупцията. Ревизия на съдебната система и промяна на работата на съда също фигурира сред приоритетите на кабинета. Другите основни задачи, които той си е поставил, са възстановяване на доверието на европартньорите към страната, подобряване на социалната сигурност, развитие на човешкия капитал, превръщането на страната във фактор на стабилност, завършване на административната реформа и европейско развитие на страната.

 „Дневник": Борисов обяви кабинет на европейското развитие

Правителство на европейското развитие обяви новоизбраният премиер Бойко Борисов минути преди парламентът да одобри предложените от него структурата и състав на кабинета на ГЕРБ. Процедурата по гласуването му премина в толерантна атмосфера, като очаквано против бяха само депутатите от БСП и ДПС, аргументирайки се с присъствието на "Атака" в управляващото мнозинство, а за разлика от очакванията лидерите на "Синята коалиция" не повдигнаха въпроса за министъра без портфейл с агентурно минало в ДС.

„Труд": Митьо Очите олeкна с 2 млн. лв.

Страшилището по морето - несебърският подземен бос Митьо Очите, става бедняк. Отнемат му имущество за над 2 милиона лева в полза на държавата, тъй като то е придобито от престъпна дейност.

Новината обиколи вчера целия регион, където споменаването на името на Очите все още предизвиква страх и ужас, въпреки че Димитър Желязков е в затвора от април 2007 година.

Решението за отнемане на имуществото е на Бургаския окръжен съд от петък. Той уважил искането на комисията "Кушлев" и отнема имуществото на престъпния бос, казаха магистрати.

„24 часа": За ЧРД на Кушлев вземат имоти на Митьо Очите

Димитър Желязков-Митьо Очите загуби имоти за 2,3 млн. лв. Те трябва да бъдат конфискувани в полза на държавата, стана ясно вчера от решение на Бургаския окръжен съд по дело, заведено от комисията "Кушлев".

Процесът почна през лятото на м.г., след като влезе в сила присъда на Желязков като лидер на наркобанда. Решението за отнемане на имотите му бе огласено часове след рождения ден на Кушлев.

Митьо Очите трябва да се раздели с вила в Сунгурларе, част от жилищна сграда в новия Несебър, парцели в землището на Бургас и Равда, както и с 3 коли - мерцедес, порше и алфа ромео.

„Сега": Изборите провалиха бартера на данъчните с обръча на Доган

Няколко дни след изборите е пропаднал скандалният бартер на Националната агенция по приходите (НАП) с фирма, близка до ДПС. Изпълнителният директор на "Издателско-полиграфичния комплекс Родина" АД Ирена Кръстева сама се е оттеглила от сделката, която предвиждаше да получи от държавата четири сгради в центъра на София срещу обещание да построи ново здание на НАП.

Новината бе потвърдена вчера от бившия финансов министър Пламен Орешарски. Кръстева се мотивирала с факта, че пазарът на имоти се е свил рязко заради финансовата криза и това прави бартера неизгоден за нея. Орешарски допълни, че са водени преговори за създаване на смесено дружество между държавата и фирмата на Кръстева, които са завършили без резултат. "Винаги имах съмнение, че на инвеститора не му излиза много добре сметката, ама вие не вярвахте. Преговаряхме, но не е развалено нещо, което не е сключено", обясни Орешарски пред "Сега". Той подмина въпроса дали за тази развръзка не е повлияла заканата на Бойко Борисов да ревизира скандални договори на правителството на Сергей Станишев.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини