Затварят промишления пазар като част от мерките срещу КОВИД - 19

С нова заповед кметът на община Първомай Николай Митков забранява провеждането на  търговска дейност на промишления пазар /на улица „Христо Ботев“/ и кооперативния пазар /празното пространство, граничещо с ул.”Александър Стамболийски”, където се провежда традиционният есенен панаир в гр. Първомай/.

Мотивът за това решение е резкия скок на заболелите през последните дни в общината. „До този момент ние имахме един от най- либералните режими, каза Митков, но хората масово не се съобразяват и не спазват нужната социална дистанция, не ползват задължителните маски или ако ги ползват е по неправилен начин. Затова се налага да ограничим този вид търговия“.

Зеленчуковият пазар до пощата остава, но при спазване на всички изисквания, целящи намаляване на риска от COVID-19. Търговията на ще се осъществява при спазване на указанията за вход, изход и еднопосочност на движението. Освен за задължителното носене на маски, ще се следи за дистанция минимум 1,5 м. между търговци, потребители и посетители. Търговците трябва да спазват лична хигиена,  да извършват дезинфекция на работните си места и да осигурят дезинфектант за ръце.

По селата кметовете, кметски наместници имат ангажимента да организират провеждането пазари в съответствие с предписанията във връзка с епидемичната обстановка – COVID -19.

За контрола ще следят органите на МВР и определени от кмета длъжностни лица.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини