Петима задържани на Всенародния митинг-протест

Петима души са задържани в столичното Пето РУ за вандалски действия по време на протеста в София тази вечер, съобщиха от МВР, като допълниха, че трима от тях са непълнолетни.

Образувано е досъдебно производство. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата.

В същото полицейско управление е отведена и една жена, за установяване на самоличността й, съобщават още от пресцентъра на вътрешното министерство.

Всенародният митинг-протест под надслов "Заедно ще победим" започна в 17 ч. на площад "Народно събрание", съобщи БНТ. Това е 136-ият ден на антиправителствени протести. Исканията на прортестиращите са оставка на правителството, главния прокурор и предсрочни избори.

Около 20:30 часа протестиращите стигнаха до Министерството на отбраната, след като обиколиха сградите на министерски съвет, парламента и се опитаха да стигнат до Общината.

След 18 часа черни димки и четири бомбички гръмнаха на протеста. Минути по-късно протестиращите тръгнаха към бившия партиен дом.

Още в 17 часа протестиращите блокираха движението по бул. "Цар Освободител" между кръстовището с ул. "Г. С. Раковски" и Ректората на Софийския университет.

Демонстрантите поднесоха венец на, по думите им, "мъртвото 44-о Народно събрание".

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини