МОН обмисля локално преминаване към дистанционно обучение на всички ученици

Министерството на образованието обмисля локално преминаване към дистанционно обучение на всички ученици при влошаване на епидемичната обстановка. Това обяви пред bTV зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Тя обясни, че се дава възможност да се взима решение, обусловено от ситуацията в съответната община или област, както и от конкретната ситуация в дадено училище.

Според нея е много важно малките ученици от начален етап да се обучават присъствено.

По нейни думи трябва да се има предвид и преобладаващото мнение на родителите. Михайлова даде пример с училище в Търговище, където са подадени над 200 молби от родители за преминаване към дистанционно обучение.

Според зам.-министъра на образованието един онлайн час трябва да е по-кратък от класическия. Тя посочи, че в момента часовете при по-големите ученици е 45 минути, а при онлайн обучението трябва да е до 40 минути. По думи на Михайлова часовете може да са и по 30 минути в зависимост от гимназиалния или прогимназиалния етап. За най-малките пък един учебен час да е до 20 минути.

Към момента 623 ученици са заразени с коронавирус, а под карантина са близо 13 000 ученици и 117 паралелки. 859 пък са учителите с коронавирус.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    Да ама
    4 0
    19:38, 4 ное 2020
    Директорката на МГ-то защо мъчи учениците с 40 минутни часове, почти без почивка пред компютъра до 14.50 часа. Това са осем часа пред компютър без тези ученици да могат да мръднат от екрана - велико безумие, на безумно амбициозна женичка!

Още новини

Последни новини