След Перник, и в Сливен училищата преминават на дистанционно обучение с ротация

От понеделник училищата в област Сливен преминават на ротационнно обучение. Това каза пред журналисти директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова. Графикът ще бъде изготвен и оповестен от Регионалното управление по образованието, но се очаква учениците от началния курс да останат на присъствено обучение.

От вчера област Сливен премина в тъмночервената зона на COVID картата, като средната заболеваемост е 505 души на 100 000 души население.

По думите на Балулова, притеснителна е заболеваемостта в училищата. Има заболели около 60 ученици и около 30 души педагогически и непедагогически персонал. В училищата има "филтри", които следят за симптоми и не допускат болни деца. Такива филтри ще бъдат въведени и в молове и други учреждения в областта от следващата седмица.

Общо диагностицирани на домашно лечение към момента в областта са 915, хоспитализирани са 230 пациенти. Под карантина в момента са 2303, новодиагностицирани през последното денонощие са 79 души, сред които един ученик.

В тъмночервената зона вече премина област Перник. В Община Перник вчера бе обявено преминаването на училищата на дистанционно обучение на ротационен принцип, също от понеделник.

От началото на следващата седмица, заради висока заболеваемост от коронавирус, временни противоепидемични мерки се въвеждат и на територията на област Видин. Това е решено на заседание днес на Кризисния щаб за оценка на риска, съобщават от областната администрация.

Средната заболеваемост е 532-ма души на 100 000 население за последните 14 дни, като от два дни област Видин попада в тъмночервената зона по разпространение на инфекцията. 

 Към момента осем паралелки в област Видин са поставени под карантина. Всички детски градини са в работен режим.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини